Materiály prieraznej Munície

Prierazná munícia a jej využitie netreba komentovat ide o muníciu špeicalne určenú na prieraz Brnenia a a zneškodnenie nepriatela ktorí môže byt chráňený , napríklad Nepriestrelnou vestou alebo inou Modulárnou Ochranou Napríklad Tankovým Brnením alebo Nepriestrelným sklom skrátka PRedmetom ktorí odoláva zásahom štandardných projektilov.

Prvý kúsok tu máme

Copper_PFP_02.jpgProjektily zo zliatiny Medi a Berýlia (BeCu3)
Ide o  zliatinu Medi s 3% prímesou Berýlia ktorá má skvelú kujnost, je dobre Tepelne Opracovaná a má najvyššiu Pevnost zo všetkých Medených Zliatín až (1400mpa), Pri výrobe ide o dost hazardný proces pretože Berýlium je vysoko toxické.
najvyššiu pevnost zo zliatin Berýlia a medi je (C17200 & C17300) ktorá je z 97% medi 2,7% berýlia a 0,3% kobaltu ako legoviacieho prvku.
prečo sa používa táto zliatina na Projektily?
Majú najlepší Balistický Profil spomedzi všetkých materíalov vrátane Ochudobneného uránu, sú v skvelom Pomere váhy a Odolnosti , ich aerodynamický profil im umožnuje letiet dalej a rýchlejšie, preto ústová rýchlost v závislosti od zbrane môže dosiahnut až 1350m/S, Kompatibilné su najlepšie s odstrelovacími zbraňami ako je Barret m107 ktorá je ráže 50. (12,7mm) , L115A3 ktorá je ráže (338 Lapua magnum). vyrábajú sa aj v kalibroch (7,62mm) a (5,56mm) pre karabíny (AR15) ale v týchto kalibroch sú zriedkavejšie sú v (Usa zakázané) a prezývané ako zabijaci Policajtov.

Projektily z ochudobneného Uránu

Ide o Projektily vyrobené Z Odpadového Produktu pri výrobe uránu ktorí je zbavený radíácie, preto predstavujú Efektívnu a Lacnú verziu Munície je to budúcnost vyrábat projektily z jadrového odpadu ? lSr81Wk.jpg

Prírodný urán obsahuje zmes troch izotopov – 234 , 235 a 238. Izotop 238 má v zmesi najväčšie pokrytie a to cez 99%. Tento materiál však nie je vhodný na bežnú štiepnu reakciu a preto sa ďalej spracúva. Ochudobnený urán 238 je odpadový produkt v procese obohacovania rudy – zvyšovanie podielu uránu 235. Existuje len pár možností jeho ďalšieho využitia a to výroba plutónia v množivom reaktore (napríklad pre atómovú bombu) alebo technické využitie ťažkej zmesi vo vojenskej a civilnej techike.

Koncom dvadsiateho storočia sa začal ochudobnený urán (alebo ako zmiešaný jadrový odpad) využívať v amerických tankoch Abrams M1 ako súčasť výstuhy panciera, závaží Boeningu 747 a iných lietadlách, nábojoch, riadených strelách a inde. Výhodou tohto prvku je oveľa vyššia hustota, takmer dvakrát toľko ako olovo Efektívna munícia – ťažká hlavica, vysoká prieraznosť, dokonalá balistická krivka. Bod tavenia hlavičky, ktorý súvisí s tavením uránu 238 je približne 1100°C, táto teplota vznikne pri náraze projektilu do tanku a celá raketa (alebo náboj) si vyvŕta dieru dovnútra pričom exploduje až tam.

Podkaliberné Strely

ide o Strely špecíálne navrhnuté na ničenie tankov a obrnených vozidiel , hrot rakety je tvorený ultratažkým Materíalov ako napríklad Ochudobnený urán alebo vysokolegovacej ocele (uhlíková,volfrámová,) strela je obalenáSubCalibreGrenade.png 3x vlastného kalibru Zabíjajú črepinami z panciera, ktorý prerazili alebo sa roztavia a zabíjajú spŕškou taveniny, ktorá aj odpáli muníciu. ich jadro môže byt tvorené Tekutým Magnéziom ktoré má teplotu až 3000° Celzia a prepáli pancier alebo výbušninou (Tnt,Oktagén Hexakén) ktorá je načasovaný s miniaturným spozdením aby sa odpálila až vo vnútri tanku a zabila posádku.

Používajú sa ako munícia do tankov proti iným tankom. Anglické meno je sabot

 

Pridaj komentár